Onze pianist: Elze Abelen


Onze pianiste Elze Abelen studeerde in Enschede aan het Twents Conservatorium.
Daar behaalde zij eerst het Docentendiploma Piano en daarna het diploma Uitvoerend Musicus.

Al tijdens haar studie begon zij met het leiden/begeleiden van een kinderkoor en een jongerenkoor. Eén van de vele hoogtepunten van die samenwerking was een concert met Vicki Brown. 

Tijdens en na haar studie volgde ze diverse cursussen in binnen- en buitenland. Ook vocaal heeft Elze de nodige ervaring. Zo is ze jaren lid geweest van Vocaal Ensemble Exicon, waarmee ze diverse prijzen heeft gewonnen en tv- en cd-opnames heeft gemaakt.

Al vanaf de oprichting van Popkoor la Sido is zij als pianiste en arrangeur bij dit koor werkzaam, waarbij ze het leuk vindt om te merken dat een koor dat toch al zo lang bestaat nog steeds kan evolueren op het gebied van koorklank en timing.

Ook vindt ze het interessant om naast de klassieke muziek van haar studie en dagelijkse lespraktijk zelf actief te zijn met nieuwere muzieksoorten

Onze dirigent: Tom Grondman


Tom Grondman is sinds seizoen 2015/2016 onze dirigent.
Hij studeerde in Enschede aan het conservatorium en specialiseerde zich in schoolmuziek, compositie en solozang. 
Zijn naam is inmiddels gevestigd in de zangwereld; klassieke muziek, pop en jazz hebben vooral zijn interesse en maken hem tot een expert op deze gebieden.
Als zang- en theoriedocent is hij verbonden aan het conservatorium van de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Enschede.
Hij is dirigent van meerdere pop-, jazz-, en close harmony koren in de regio, bijvoorbeeld het 'Bouwkundekoor' uit Deventer en het Lochemse 'Popcorn'. 
In de loop der jaren heeft Tom zich toegelegd op het arrangeren van vocale pop en jazz voor diverse ensembles. Zijn arrangementen worden door tal van koren in binnen- en buitenland gezongen. Zij worden uitgegeven in eigen beheer of zijn verkrijgbaar bij de door hem zelf opgerichte uitgeverij ARCO Music Publishing, thans vertegenwoordigd door De Haske.
Als tenor (solist) is hij te beluisteren in oratoria, opera's, musicals, cantates en missen. Zoals bij 'BBT' (Bach Beweging Twente) en 'V.E.T.' (Vocaal Ensemble Twente). Hij beoefent het zingen van Gregoriaanse muziek in de cantorij 'In Gregorio'. In zijn popband SPOON zingt hij en speelt hij piano en gitaar.